?>

Omgeving

Als u de streek, die plaatselijk bekend staat als de Perigord, binnenkomt, heeft u het gevoel in een andere wereld terecht te komen. De Perigordstreek is bezaaid met oude forten en kastelen. De middeleeuwse stadjes als Sarlat, Belvès, Domme en Le Buque zijn zo schilderachtig dat je door alle straten wilt dwalen om de sfeer op te snuiven.

De Perigord Noir is een bijzonder populaire vakantiebestemming, zowel bij Fransen als bij de internationale vakantiegangers. De nabij gelegen rivieren en meren zijn ideaal voor kanovaren en zwemmen. De Vézèrevallei heeft in de rotsen talrijke holen en grotten, soms met 15.000 jaar oude muurschilderingen en tekeningen die bizons paarden, mensen en rendieren voorstellen.

Overal nodigen de dorpjes u uit voor kleurrijke festivals, snuffelen in de vele antiekzaken, een drankje op een van de gezellige terrassen en een bezoek aan de levendige boeren markten vol heerlijke lokale producten. Bijvoorbeeld de zondag markt in St.Cyprien.

Temidden van al die activiteit vormt Gite le Grabou een oase van rust. U bent ver genoeg van alle drukte, maar dichtbij genoeg om alle bezienswaardigheden te verkennen en te genieten van alle hoogtepunten die de Dordogne te bieden heeft.

Comments are closed.