?>

Culinair & Sport

Culinair

Fijnproevers opgelet! Als u naar de Dordogne afreist, kunt u er zeker van zijn dat u van de goede dingen van het leven gaat genieten. Fantastisch eten en grootse wijnen in een verrukkelijke atmosfeer. Frankrijk is de grootste exporteur van verse producten, daarbij wordt de Dordogne hoog aangeslagen in de culinaire wereld.

De beroemdste producten beschouwen wij als luxueus, alleen al omdat ze zo ongelofelijk lekker zijn. Zwarte truffel, foie gras, confit de canard en paddestoelen die overal groeien. De beste introductie is eigenlijk de lokale markt, er is eigelijk elke dag wel één in een omliggend plaatsje. De zondag markt in St.Cyprien is gezellig en maar 10 minuten rijden.

Maar als u liever het koken aan andere overlaat, dan kunt u in alle gradaties in verschillende lokale restaurants in de buurt uit eten, van lunch tot diner, van plate de campagne tot een diner. En wij gastronomen kunnen u mededelen dat op elk niveau goed wordt gekookt en de prijs kwaliteitsverhouding goed is.

Sport

Van fietsen en mountainbiken tot kanovaren, van golfen tot paardrijden, de Dordogne biedt u van alles, om van een actieve of ontspannen vakantie te genieten. In de omgeving van Gite le Grabou ligt de Vézère ,een bijzondere rivier die u langs allerlei bezienswaardigheden voert in uw kano, hij is breed en ondiep dus ideaal om te kanoën of te kajakken, zowel voor beginners als voor meer bedrevenen.

In sommige delen van de rivier stroomt het water snel met mogelijk wervelstromen, maar stroomversnellingen of watervallen komen niet voor. Zorg er niettemin voor een zwemvest te dragen, temeer daar de Franse politie streng op deze veiligheidsmaatregel toeziet. De kano’s zijn overal langs de rivier te huur.

Zuidwest Frankrijk heeft een golftraditie. In de Dordogne zijn vijf golfbanen in zowel open als bebost gebied te vinden. Drie bieden 18 holes en de andere twee 9 holes. Vlakbij de Gite le Grabou in Le Bugue (10 min.) of in Siorac en Perigord (20 min.). De meeste banen zijn het hele jaar bespeelbaar.

Comments are closed.